Op vrijdag 9 mei vond een symposium plaats bij de faculteit Geowetenschappen van Universiteit Utrecht over de betekenis van de Olympische Spelen voor een regio. Dick de Jong van Brandaris Placemarketing verzorgde een workshop over de relatie tussen citymarketing en de Olympische Spelen en nam deel aan het afsluitende debat over de kansen voor Nederland.

dick de jong let the games begin forum.jpgDe workshops tijdens het VUGS symposium zijn:

NOC*NSF - Marcel Sturkenboom
Marcel Sturkenboom, directeur Sport van NOC*NSF, zal ingaan op het Olympisch Plan 2028 wat mede door hem opgesteld is. In zijn workshop zal hij de keuzes en afwegingen voor mogelijke Olympische Spelen in Nederland uiteenzetten.

VROM - Marijn van der Wagt
Behandeling van verschillende planningateliers met betrekking tot de Olympische Spelen in Nederland in 2028. Studenten worden geprikkeld om hun eigen ideeën hierover te geven.

Brandaris Placemarketing - Dick de Jong
Dick de Jong zal in zijn workshop kijken naar de betekenis van de Olympische Spelen voor steden in Nederland. Hij zal hierbij specifiek kijken naar de manier waarop sport en citymarketing samengaan. Zie het artikel op de weblog placemarketing: http://www.placemarketing.nl/citymarketing/citymarketing-en-sport-gaan-voor-goud/

Amnesty International - Jeanet van der Woude
Workshop over de mensenrechtenproblematiek in China. Amnesty grijpt de Spelen aan om te proberen bepaalde verbeteringen in de mensenrechtensituatie te realiseren.

DHV - Pieter Onderwater
In de workshop van DHV zal de case van Amsterdam 2028 behandeld worden. Er zal met name gekeken worden naar de (sport)faciliteiten, inclusief Olympische dorp, die noodzakelijk zijn en welke locaties daarvoor handig zijn op het gebied van bereikbaarheid. Ook zal gekeken worden naar infrastructurele projecten, die misschien door de Olympische Spelen sneller in beeld komen voor realisering, maar wel op zo'n manier dat ze na de Spelen ook nog rendabel zijn.

Dienst Ruimtelijke Ordening - Maurits de Hoog
Op weg naar 2028
Workshop over de manier waarop de Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam aankijkt tegen Olympische Spelen in Nederland en de weg daarnaartoe. In de workshop zal het onder andere gaan over sport in de wijken, talentontwikkeling, het opbouwen van een track-record van evenementen, het oefenen met concepten (bijvoorbeeld ten aanzien van tijdelijke accommodaties), het ontwikkelen van het Olympisch gebied rond het Stadion en de zg. Sportas, etcetera. Ook zal er gebrainstormd worden over de manier waarop sport meer kan gaan leven onder jongeren in de stad.

Voor meer informatie zie www.vugssymposium.nl