house of design case Het House of Design in de Rotterdamse Rijnhaven bestaat naast winkels op het gebied van 'Design, Lifestyle and Living' uit restaurants, bars en café's, terrasappartementen, kantoren en voorzieningen rondom het thema Dutch Design.

Brandaris ondersteunt gemeente Rotterdam, Volker Wessels en Synchroon/Korteweg Bouw bij de marketing en planontwikkeling voor het gebied van de Scharnier. De Scharnier is het gebied in de Rijnhaven van Rotterdam dat de schakel vormt tussen centrum Rotterdam, de Kop van Zuid en Katendrecht. De keuze is om een belangrijk accent te leggen met een House of Design, een plek waar design getoond en verkocht kan worden.

Het House of Design bestaat naast winkels op het gebied van "Design, Lifestyle and Living", uit restaurants, bars en cafe's, terrasappartementen, kantoren en voorzieningen rondom het thema "Dutch Design". Onder het project komt een parkeergarage met circa 1.200 plaatsen. Met de ontwikkeling van het House of Design, wordt een belangrijke stap gezet in de transformatie van de Rijnhaven tot een centrumstedelijk gebied en ontstaat een logische koppeling met het European China Centre en Katendrecht.

Bovenregionale trekker
Een design centre krijgt een prominente plek in deze ontwikkeling en zal één van de bovenregionale trekkers in dit project worden. Het concept Stilwerk is in Duitsland een toonaangevende formule op het gebied van design en lifestyle in het hogere marktsegment, met vestigingen in Hamburg, Berlijn, Düsseldorf en Stuttgart. Binnenkort worden vestigingen in Oostenrijk en Zwitserland geopend. Het concept in Duitsland is ontwikkeld door Garbe Group.

Duits ontwerp
Het stedenbouwkundig ontwerp is vormgegeven door de bekende Duitse stedenbouwkundige professor E. Kossak samen met Renner, Hainke, Wirth Architecten uit Hamburg. De planontwikkeling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam. De start van het project is voorzien eind 2010 en heeft naar verwachting een bouwtijd van ongeveer vier jaren.

Referentie:

Mijn ervaringen bij het tot stand komen van de visie rond het House of Design waren zonder meer positief. Mede door de inbreng van Brandaris Placemarketing was het mogelijk om met de gemeente Rotterdam en de ontwikkelaars op één lijn te komen. Bij de door Brandaris geleide sessie in Hamburg ontstond het House of Design, een plek waar design en lifestyle bij elkaar komen en daarbij een thema vormen, die bij de verschillende plandelen (retail, offices en housing) terugkomen. Een sterk merk dat we samen met de gemeente zowel op de Expo Real te München als op de MIPIM te Cannes hebben gepresenteerd.
Met vriendelijke groet,
VOLKER WESSELS VASTGOED bv

Hans Borsje
Regiomanager

rijnhaven rotterdam brandaris.jpg