provinciehuis utrecht Het Provinciehuis Utrecht is een voorbeeld voor uitbreiding van bestemming van kantoorpanden om leegstand te voorkomen, en ook om het monofunctionele karakter van kantorenpark Rijnsweerd te veranderen.

In najaar 2012 gaat het Provinciehuis Utrecht over naar belegger De Waal Beheer. Een uitbreiding van bestemming is nodig om nieuwe mogelijkheden te kunnen benutten. Van gebruik van kantoor naar gemengd gebruik. Om een goed startpunt te hebben voor een bestemmingsplanwijziging,  en voor verdere planontwikkeling met partners ontwikkelde Brandaris Placemarketing met De Waal Beheer een visie op het gebied, de wensen van stakeholders in de omgeving en de mogelijkheden met de opstallen.

In De Sterren, de laagbouw van het voormalige provinciehuis, komen danzij de SSH meer dan 700 studenten in elf stervormige gebouwen. Deze zijn vernoemd naar verschillende sterrenbeelden. De Sterren ligt in Rijnsweerd, naast De Uithof met de universiteit, hogeschool en tal van voorzieningen zoals een supermarkt, sportcomplex en bars om de hoek. Met tien minuten fietsen sta je in hartje Utrecht. De Hoogbouw is geschikt voor een viersterrenhotel.

  de sterren.jpg

ad provinciehuis 22 juni 2012.jpg