case oppe brik Van industrieterrein tot een groen en levendig gebied voor wonen, werken en genieten in het groenste dorp van Nederland: Beesel

Brandaris Placemarketing ondersteunt gemeente Beesel en haar partners met de marketing van Oppe Brik.
Gemeente Beesel ontwikkelt een nieuwe energieneutrale wijk op het voormalige Wienerberger en Wavin terrein. De gemeente kocht het voormalige fabrieksterrein in de kern Offenbeek om daar een nieuwe wijk voor wonen en werken te bouwen. Er komen koopwoningen en huurwoningen, woningen met tuin, en appartementen. Alle woningen en appartementen zijn levensloopbestendig. Daarnaast zijn er woon- werk kavels gepland: voor woningen waaraan een bedrijfsruimte is gekoppeld.

In het midden van de woonwijk komt een park voor de bewoners en voor overige inwoners van de kern Offenbeek. Een deel van de oude greswarenfabriek op het terrein is bewaard als industrieel erfgoed en krijgt een nieuwe functie voor onderwijs en bedrijvigheid. Partners van gemeente Beesel bij de ontwikkeling van het gebied is de woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend die de komende jaren huurwoningen gaat realiseren.

Gemeente Beesel won de BNG Erfgoedprijs in 2016. De openbare ruimte wordt ingericht met de inwoners en NL Greenlabel.

Zie www.oppebrik.nl