Maandag 1 maart 2010 hebben Volker Wessels Vastgoed, Synchroon en de gemeente Rotterdam de ontwikkelingsovereenkomst voor het House of Design ondertekend.Met de ontwikkeling van het House of Design op het snijvlak de Kop van Zuid en Katendrecht wordt een belangrijke stap gezet in de transformatie van de Rijnhaven tot een centrumstedelijk gebied en ontstaat een logische koppeling met het European China Centre en Katendrecht. 

Het programma omvat ca. 70.000 m2 winkels, horeca, kantoren, maatschappelijke voorzieningen en woningen. Het thema van het House of Design is ‘Design, Lifestyle en Living'. In dit voor Nederland nieuwe concept neemt de Duitse formule Stilwerk een belangrijke plaats in. Stilwerk is in Duitsland een toonaangevende formule op het gebied van design en lifestyle in het hogere marktsegment, met vestigingen in Hamburg, Berlijn en Düsseldorf. Binnenkort worden vestigingen in Oostenrijk en Zwitserland geopend. Stilwerk is onderdeel van de Garbe Group.

De stedenbouwkundige visie is ontwikkeld door prof. Egbert Kossak uit Hamburg en Renner Hainke Wirth Architekten, in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam en de Ontwikkelingscombinatie Rijnhaven (Synchroon en Volker Wessels Vastgoed).
Belangrijke kenmerken van het ontwerp zijn robuuste havenarchitectuur in combinatie met een opbouw van lichte terrasappartementen op de hogere verdiepingen. Met de ontwikkeling van het House of Design zal op deze markante plek in Rotterdam een innovatief woon-, werk- en winkelmilieu ontstaan. Daarmee zal Rotterdam als woon- en werkstad aantrekkelijker worden.

De start van het project is voorzien in 2012 en heeft naar verwachting een bouwtijd van circa 3 jaar.

Brandaris Placemarketing is partner in de marketing van het House of Design.