Vogelvlucht Harderwijk

Gemeente Harderwijk en de Binnenstads Ondernemers Harderwijk (BOH) zoeken een kwartiermaker die het fundament legt voor een nieuwe aanpak van binnenstadsmanagement ondersteund door een centrumfonds. De BOH is nu drie jaar actief, er zijn 100 ondernemers aangesloten. De potentie is van Hanzestad Harderwijk is groot. De promotie organisatie Heerlijk Harderwijk presenteert Harderwijk als Culinaire Hanzestad op de Veluwe. Harderwijk groeit in aantal inwoners van 50.000 naar 60.000 inwoners. Daarvoor is een bruisende binnenstad en ondersteuning van ondernemers nodig. In oktober 2023 is daarvoor de Binnenstadsvisie Harderwijk 2031 aangenomen: deze mikt op een eigentijdse Hanzestad, met de binnenstad als huiskamer voor bewoners en bezoekers. Het uitvoeringsprogramma gaat nu starten. Een van de speerpunten is het verbeteren van de samenwerking van ondernemers en de samenwerking aan de binnenstad. En daarvoor zoeken we een enthousiaste en deskundige kwartiermaker!

Heerlijk Harderwijk: https://www.heerlijkharderwijk.nl/ 

Binnenstadsvisie: https://binnenstadsvisieharderwijk.dtnp.nl/deel-2-visie/


Beoogd resultaat en rol kwartiermaker
- Versterking van de samenwerking tussen de ondernemers
- Meer aangesloten ondernemers (betalende ondernemers).
- Ondersteunen bij formalisering van de BOH
- Draagvlakonderzoek voor centrumfonds
- Plan invoering en onderbouwing centrumfonds
- Actief deelnemer van de stuurgroep BOH

Profiel
We zoeken een kwartiermaker Binnenstad Harderwijk die in 2024 bijdraagt aan de doelstellingen van de Binnenstadsvisie Harderwijk 2031. Een onafhankelijke verbinder voor de ondernemers in Harderwijk, die werkt aan de toekomst en de oprichting van een centrumfonds per 2025.
Minimaal 5 jaar kennis en ervaring met binnensteden, binnenstadsmanagement en het oprichten van een centrumfonds is nodig om als goede verbinder op te treden. Communicatief, enthousiasmerend, ambitieus maar ook realistisch. Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Affiniteit met Hanzesteden en Harderwijk helpt bij een goede start.

Vergoeding
Het gaat om 12-16 uur per week voor het jaar 2024. Offertes worden beoordeeld op kwaliteit, ervaring en prijs.

Reageren?
Reacties met offerte, plan van aanpak, korte motivatie en CV kunt u voor 5 januari sturen aan Dick de Jong van Brandaris Placemarketing via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor eventuele vragen: 06-51703076. Gesprekken vinden plaats op 16 en 17 januari 2024, tussen 18.30 en 20.30 uur.